Глава Міноборони Німеччини запросив додаткове фінансування на військову підтримку України – ЗМІ

Читать на русском
Німеччина має надати додаткові кошти на військову підтримку України. Таку думку висловив міністр оборони країни Борис Пісторіус.
Фото: AP

Уряд Німеччини має надати додаткові кошти на військову підтримку України.

Таку думку висловив міністр оборони країни Борис Пісторіус, повідомляє Spiegel.

Безпекові угоди: з якими країнами підписано та яку військову допомогу отримає УкраїнаЗ якими країнами Україна підписала двосторонні безпекові угоди та який розмір військової допомоги отримає – на інфографіці.

За інформацією журналістів, 7 млрд євро, які було закладено на підтримку ЗСУ цього року, вже або використані, або зарезервовані під поточні замовлення. При цьому на нові постачання військового обладнання залишилося всього 200 тисяч євро.

У зв'язку з цим Пісторіус неофіційно звернувся до міністерства фінансів із пропозицією збільшити фінансування військових програм для України ще на 4 млрд євро. Політик вважає, що цих коштів має вистачити на другу половину 2024 року.

Зазначається, що міністерство оборони планує використати кошти для доставки в Україну більшої кількості боєприпасів, обладнання та нових партій танків Leopard 1A.

При цьому поки що незрозуміло, як Мінфін Німеччини відреагує на цей запит, оскільки раніше голова відомства Крістіан Лінднер закликав уряд до економії бюджетних коштів.

Нагадаємо, у понеділок, 8 липня, Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги. Зокрема, він містить снаряди для танків, обіцяний раніше зенітно-ракетний комплекс Patriot і два новітні радари.

Також повідомлялося, що в Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot, наданий Німеччиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: