Німеччина із союзниками передасть Україні 100 ракет до систем Patriot

Читать на русском
Німеччина спільно з іншими союзниками надасть Силам оборони України 100 ракет-перехоплювачів до систем ППО Patriot.
Фото: Getty Images

Німеччина спільно з іншими союзниками надасть Силам оборони України 100 ракет-перехоплювачів до систем протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомив голова німецького Міноборони Борис Пісторіус у ході спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

Він повідомив, що крім Берліна у цій ініціативі також взяли участь Данія, Нідерланди та Норвегія.

«Партія з 32 перехоплювачів була передана за останні дні, а решту 68 буде надано найближчими тижнями», – заявив Пісторіус.

Глава Міноборони Німеччини також зазначив, що нещодавно він їздив до Одеси та побачив наслідки російських ударів по місту. Пісторіус висловив думку, що ракети-перехоплювачі допоможуть «захистити інфраструктуру та зберегти життя людей в Україні».

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна незабаром може отримати ще кілька систем протиповітряної оборони Patriot.

Раніше в Німеччині допустили застосування Сил оборони України зенітно-ракетних комплексів Patriot, переданих Берліном, для атак на авіацію російських окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: