Скільки населених пунктів України росія в середньому обстрілює щодоби

Читать на русском

Російські війська щомісяця випускають по Україні сотні ракет, дронів і більше трьох тисяч керованих авіаційних бомб. Найчастіше обстрілів зазнають прифронтові та прикордонні території. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки в середньому населених пунктів кожної області України росія обстрілювала щодоби у травні-липні.

Найбільше від щоденних російських обстрілів страждають прикордонні території – Сумська, Харківська та Донецька області.

У Сумській області в травні обстрілювали в середньому 26 населених пунктів щодня, у червні – 19, а на початку липня – вже 20.

На Донеччині окупанти обстрілювали щодня в середньому 27 населених пунктів у травні, 22 – у червні, 31 – на початку липня.

У Харківській області у травні рф за добу в середньому могла обстріляти 16 населених пунктів, у червні – 12, на початку липня – 13.

У Чернігівській області у травні росія обстрілювала в середньому 6 населених пунктів за день, у червні та на початку липня – 5.

Херсонська область на півдні також щодня зазнає обстрілів. У травні російські війська обстрілювали в середньому 11 міст та сіл на день, у червні – 13, на початку липня – 14.

У травні та червні росіяни атакували по одному населеному пункту у Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

У західній частині України є області, які за останні місяці жодного разу не атакували російські ракети або дрони – Закарпатська, Чернівецька та Тернопільська.

Нагадаємо, з інфографіки можна дізнатися, як часто росія б'є по Україні гіперзвуковими ракетами «Кинджал».

Також «Слово і діло» писало, повітряний простір яких країн під час обстрілів України порушували російські ракети та дрони.

Про деякі наймасштабніші теракти росіян в Україні за час великої війни можна прочитати тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: