Протягом доби відбулось майже 130 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Противник завдав три ракетні удари, 56 авіаційних ударів (зокрема, задіяв 78 КАБів) та 419 ударів дронами-камікадзе, здійснив 2932 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

На різних напрямках фронту протягом вівторка, 9 липня, сталося 128 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Воїни-зенітники збили у Донецькій області російський Су-25На Покровському напрямку у Донецькій області українські військові збили російський літак Су-25, який обстрілював позиції підрозділів Сил оборони.

«Від початку доби відбулося 128 бойових зіткнень. Противник завдав три ракетні удари (із застосуванням шести ракет), 56 авіаційних ударів (зокрема, задіяв 78 КАБів) та 419 ударів дронами-камікадзе, здійснив 2932 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах з артилерії та інших типів озброєння», - йдеться в повідомленні Генштабу.

На Харківському напрямку російські окупанти шість разів намагались штурмувати оборонні рубежі в районі Вовчанська, Стариці та Липців. Ситуація під контролем ЗСУ.

Десять разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Успішно відбито п’ять штурмових дій поблизу населених пунктів Берестове та Піщане. Неподалік Синьківки продовжуються чотири боєзіткнення. Ще одна атака триває поблизу Берестового.

На Лиманському напрямку російські війська вчинили 16 атакувальних спроб поблизу Греківки, Невського, Макіївки та Тернів. Тривають три атаки в районі Макіївки.

На Сіверському напрямку агресор провів п’ять штурмових дій. Локації бойових зіткнень в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки.

На Краматорському напрямку наші війська зупинили п’ять атак противника поблизу Часового Яру, Григорівки та Андріївки. Два боєзіткнення ще не закінчені.

На Торецькому напрямку росіяни намагалися 14 разів вклинитися в наші оборонні рубежі біля населених пунктів Північне, Південне та Нью-Йорк. Відбито 11 атак, три - ще тривають.

Найбільш інтенсивно атакує ворог на Покровському напрямку. Тут від початку доби відбувалося 40 штурмових дій росіян. Триває відбиття семи атак поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Новоселівка Перша, Євгенівка.

На Курахівському напрямку загарбники намагалися 11 разів просунутися в районах населених пунктів Нетайлове, Костянтинівка, Красногорівка та Парасковіївка, однак - безуспішно. Тривають два боєзіткнення поблизу Нейталового.

На Времівському напрямку відбувалося дев’ять ворожих атак в районах Водяного й Урожайного. П’ять штурмових дій ворога ще тривають.

На Гуляйпільському напрямку підрозділи наших військ відбивали чотири атаки противника в напрямку Гуляйполя. Три з них завершились, ще одна - триває.

На Оріхівському напрямку зазнали невдачі три спроби противника просунутись вперед біля Малої Токмачки та Новоандріївки.

Нагадаємо, що російська армія втратила з початку повномасштабної війни проти України 553 тисячі 410 військових.

Також видання The Economist припускає, що загалом на війні могли загинути від 462 тисяч до 728 тисяч російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: