У ЄС озвучили терміни отримання Україною першого траншу від заморожених росактивів

Читать на русском
Україна має отримати перший транш фіндопомоги з прибутків від заморожених російських активів протягом кількох найближчих тижнів.
Фото: ec.europa.eu

Україна має отримати перший транш фіндопомоги з прибутків від заморожених російських активів «протягом кількох найближчих тижнів».

Про це заявив представник Європейської комісії Крістіан Віганд під час пресконференції 10 липня.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

За його словами, зараз ЄС посилено працює над тим, щоб перші кошти за відсотками від заморожених російських активів надійшли до України якнайшвидше.

Віганд також уточнив, що до кінця поточного року Україна має отримати близько 15 мільярдів євро у рамках цього плану.

Нагадаємо, 21 травня Рада Європейського Союзу схвалила план з використання доходів від заморожених російських активів для підтримки України. Країни «Великої сімки» за підсумками саміту ухвалили декларацію, в якій підтвердили наміри надати Україні кредит у розмірі 50 млрд доларів під заставу доходів від заморожених російських активів.

Спочатку планувалося, що Україна отримає перший транш військової допомоги із заморожених російських активів на початку липня. Однак кошти поки що не були передані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: