У Нідерландах розповіли, на що саме підуть для України 1,4 млрд євро від активів рф

Читать на русском
Перша виплата Україні із заморожених російських активів наступного тижня становитиме близько 1,4 млрд євро.
Колаж: Слово і діло

Євросоюз передасть Україні 1,4 млрд євро прибутку від заморожених активів країни-агресора. Вони підуть на артилерію, снаряди та системи протиповітряної оборони для України.

Про це йдеться у повідомленні міністра закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот на сторінці у X.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

«Хороший і важливий крок: країни-члени ЄС домовилися про використання процентних доходів від знерухомлених російських активів для додаткової військової підтримки України через Європейський фонд миру», - написала Слот.

Згідно з її словами, перша виплата становитиме близько 1,4 млрд євро.

«Ця сума буде розподілена через Європейський фонд миру і буде використана, серед іншого, для фінансування військових активів, таких як боєприпаси, артилерійські системи та системи протиповітряної оборони для України», - повідомила глава МЗС Нідерландів.

При цьому, як вчора оголосив верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, Україна отримає 2,5 млрд євро першим траншем військової допомоги із заморожених російських активів наступного тижня.

Нагадаємо, 21 травня Рада Європейського Союзу схвалила план щодо використання доходів від заморожених російських активів для підтримки України.

Країни «Великої сімки» за підсумками саміту ухвалили декларацію, в якій підтвердили наміри надати Україні кредит у розмірі 50 млрд доларів під заставу доходів від заморожених російських активів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: