У двох областях проведуть примусову евакуацію понад 200 дітей – Мінреінтеграції

Читать на русском
Влада планує примусово евакуювати ще понад 200 дітей з Харківської та Донецької областей, повідомили в Мінреінтеграції.
Фото: Getty Images

Влада планує примусово евакуювати ще понад 200 дітей з Харківської та Донецької областей.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

У Сумській області повністю евакуювали мешканців з десятків населених пунктівНа сьогодні 28 населених пунктів Сумщини повністю залишило населення. Сьогодні також евакуація проходить у Великій Писарівці та Середино-Буді.

Там зазначили, що рішення Харківської та Донецької ОВА вже підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Так, на Харківщині схвалили примусову евакуацію 186 дітей з їхніми сім'ями із 38 населених пунктів Ізюмського, Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів.

Неповнолітніх мають вивезти із небезпечних районів протягом 60 днів. Влада вже розгорнула прийомні пункти для проведення евакуації.

Водночас на Донеччині планують евакуювати дітей із населених пунктів Лиманської та Іллінівської територіальних громад Краматорського району. Загалом звідти планується вивезти 38 дітей.

Охочі евакуюватися з прифронтових територій можуть цілодобово телефонувати по гарячій лінії Харківської ОВА (0800339291) та Донецької ОВА (0800408911).

Нагадаємо, наприкінці червня на Харківщині розширили зону обов'язкової евакуації сімей з дітьми.

Також повідомлялося, що за тиждень із прифронтових районів Донеччини евакуювали понад 1300 дорослих та дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: