У Португалії озвучили розмір допомоги для України на цей та наступний рік

Читать на русском
Допомога Україні від Португалії досягне у 2024 році 220 млн євро. Таку ж суму країна гоова виділити і в 2025 році.
фото Lusa

У 2024 році Португалія виділить Україні загальну допомогу на 220 млн євро, і таку ж суму планує передбачити для України і у 2025 році.

Про це повідомив прем'єр-міністр Португалії Луїс Монтенегро, пише JN.

Україна підписала двосторонню безпекову угоду з ПортугалієюУкраїна та Португалія підписали двосторонню безпекову угоду. Також Португалія надасть Україні 126 мільйонів євро військової допомоги цього року.

«Тільки цього року, за нашими оцінками, ми зможемо досягти обсягу підтримки у розмірі понад 220 мільйонів євро, який буде повторено наступного року, і все це в рамках остаточного врегулювання, яке буде встановлене на цьому саміті (НАТО - ред.)», – заявив Монтенегро.

Прем'єр додав, що Португалія має намір досягти 2% бюджетних видатків на оборону, і це має бути зроблено у 2029 році – ще роком раніше, ніж прогнозувалося.

«Ця міжнародна коаліція також розглядає можливість великого фінансового внеску у військову, гуманітарну, політичну та економічну підтримку України», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше Португалія виділила 100 млн євро на закупівлю снарядів для України. Також повідомлялося, що Португалія продовжила тимчасовий захист українців до кінця року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: