Україна підписала двосторонню безпекову угоду з Португалією

Читать на русском
Україна та Португалія підписали двосторонню безпекову угоду. Також Португалія надасть Україні  126 мільйонів євро військової допомоги цього року.
скрін з відео

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру у Лісабоні підписали двосторонню Угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Про це вони оголосили на спільній пресконференції у Лісабоні 28 травня.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

На сайті ОПУ повідомляється, що Португалія надасть не менше 126 млн євро військової підтримки вже цього року. Також вона підтверджує участь у коаліції F-16, міжнародній коаліції можливостей у сфері морської безпеки, а також у програмі закупівлі боєприпасів великого калібру, зусиллях з розмінування та зміцнення морської безпеки.

Окремі блоки угоди присвячені двосторонньому співробітництву в галузі оборонної промисловості, розвідці, боротьбі з організованою злочинністю та пропагандою, а також протидії хімічним, біологічним, радіологічним та ядерним ризикам.

Україна та Португалія координуватимуть та зміцнюватимуть спільні зусилля для підтримки Української держави на її шляху до майбутнього вступу до НАТО.

Прем'єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру особисто додав, що Португалія продовжить підтримувати Україну шляхом до ЄС та НАТО.

Нагадаємо, Україна вже підписала безпекові угоди з Іспанією та Бельгією, а також з Латвією, Великою Британією, Данією, Німеччиною, Францією, Канадою, Італією, Нідерландами та Фінляндією. Також фіналізувала угоду з Норвегією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: