Малюська розповів, коли перша група засуджених вирушить на фронт

Читать на русском
Перша група українських засуджених, які захотіли служити у ЗСУ, вже проходить військову підготовку. Їх відправлять на передову до кінця літа.
Євген Малолетка/AP

Перша група засуджених, яких було звільнено для служби у ЗСУ, вже проходить військову підготовку. Вона триватиме не менше двох місяців, тому на передову вони будуть відправлені до кінця літа.

Про це міністр юстиції Денис Малюська розповів в інтерв'ю Financial Times.

Скільки ув'язнених у тюрмах країн Європи та як змінювалася їх кількість в УкраїніУ в'язницях країн Європи перебуває понад мільйон людей, найбільше – у Туреччині. Докладніше про це, а також про кількість ув'язнених в Україні – на інфографіці.

Малюська повідомив, що після ухвалення закону близько 2872 ув'язнених було звільнено зі 5196, які просили про це. Відмову за станом здоров'я отримали 368 осіб.

«У тюремній системі є багато хороших людей, які могли б бути корисними на фронті. Це гарне вікно можливостей розпочати своє життя з нової сторінки», – зазначив він.

Очікується, що програма принесе близько 5 тисяч нових рекрутів, а «за найсприятливіших обставин» їхня кількість може потроїтися.

Нагадаємо, ухвалений закон передбачає, що під час мобілізації та воєнного стану ув'язнених можуть випустити по УДЗ для проходження ними військової служби за контрактом. Але це не стосується осіб, засуджених за низку злочинів.

Засуджені, які погодилися вирушити на фронт, служитимуть у штурмових підрозділах.

Наприкінці червня ЗМІ писали, що з навчального центру «Десна» на Чернігівщині нібито втекли ув'язнені, які мобілізувалися у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: