Стало відомо, скільки засуджених уже поступили на службу до ЗСУ

Читать на русском
У ЗСУ вже почали служити 775 засуджених. Усього було подано близько 2,4 тисяч клопотань про умовно-дострокове звільнення.
ukraine-inform.com

До суду надійшло 2 тисячі 402 клопотання засуджених на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Голова Мін'юсту про мобілізацію засуджених: десять-двадцять тисяч можна залучитиУкраїна зможе мобілізувати 10-20 тисяч ув'язнених, сказав Малюська. Він зазначив, що агітує за це, в тому числі через переповненість установ виконання покарань.

За участю прокурорів суди вже розглянули та задовольнили 1843 клопотання. І 775 засуджених поступили на службу до лав Збройних Сил України.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, служити у ЗСУ захотіли найбільше засуджених, які відбувають покарання в установах у Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Вінницькій та Дніпропетровській областях.

Нагадаємо, закон про добровільну мобілізацію засуджених було підписано президентом 17 травня. Він передбачає, що під час мобілізації та воэнного стану ув'язнених можуть випустити по УДЗ для проходження ними військової служби за контрактом. Але це не стосується осіб, засуджених за низку злочинів.

У Мін'юсті повідомили, що засуджені служитимуть у штурмових підрозділах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: