В Україні набула чинності заборона на продаж ароматизованих та електронних сигарет

Читать на русском
Від сьогодні не можна продавати ароматизовані цигарки, тютюн для самокруток, електронні сигарети та рідини до них. Крім того, на упаковках мають бути розміщені комбіновані медичні попередження.
rivneprod.gov.ua

В Україні з 11 липня 2024 року заборонено продавати ароматизовані сигарети, тютюн для самокруток, електронні сигарети та рідини до них, а також сигаретні упаковки з неправильним маркуванням.

Про це повідомляє Центр громадянського представництва «Життя», ця норма міститься у законі №1978-XI, який набув чинності рік тому.

Шкідливо та дорого: як планують підвищити акциз на тютюнові виробиВ Україні планують поетапно підвищувати ставки акцизних податків на тютюнові вироби, а докладніше – на інфографіках.

При цьому було надано час на реалізацію залишків тютюнових та нікотинових виробів, введених в обіг до набрання чинності законом. Але сьогодні цей термін скінчився.

З сьогоднішнього дня всі упаковки тютюнових виробів для куріння мають бути з оновленими медичними попередженнями: на 65% площі найбільшої сторони пачки має бути розміщено зображення хвороб, спричинених курінням, та текст, який попереджає про шкоду та наслідки куріння.

Крім того, на пачці має бути розміщений QR-код – посилання на безкоштовний сервіс Центру громадського здоров'я «Я кидаю курити!» stopsmoking.org.ua.

Нагадаємо, з 11 липня 2022-го в Україні електронні сигарети, IQOS та glo, кальяни заборонено вживати у громадських місцях. Докладніше – на інфографіках.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як планують підвищувати акцизи на цигарки та скільки коштів від цього отримає додатково бюджет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: