Росія планувала вбити керівника компанії Rheinmetall, яка виробляє озброєння для Україні – CNN

Читать на русском
Російський уряд хотів скоїти замах на генерального директора німецького оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера.
Фото: Getty Images

Російський уряд хотів вчинити замах на генерального директора німецького оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера.

Про це повідомляє CNN із посиланням на американські та німецькі розвідслужби.

Rheinmetall хоче відкрити в Україні як мінімум чотири збройових заводи – Le MondeНімецький оборонний концерн Rheinmetall планує побудувати на території України як мінімум чотири заводи, на яких виготовлятимуть зброю.

Зазначається, що змова була частиною більш глобального плану, який розкрили спецслужби США на початку року. План убивства Арміна Паппергера був найбільш підготовленим.

Коли американці дізналися про це, вони повідомили Німеччину, чиї служби безпеки змогли захистити Паппергера та завадили змові.

При цьому поки що неясно, чи передбачала розвідка, що росія мала намір убити Паппергера напряму або найняти посередників серед місцевого населення.

Посольство Німеччини у Вашингтоні відмовилося від коментарів. А представник Rheinmetall Олівер Хоффман зазначив, що концерн вживає «всіх необхідних заходів під час регулярних консультацій з органами безпеки».

Нагадаємо, у червні німецька збройова компанія Rheinmetall отримала рекордне замовлення на 155-мм снаряди, частина з яких буде передана Україні.

А раніше повідомлялося, що Україна спільно з німецьким заводом Rheinmetall спільно вироблятимуть БМП Lynx на території нашої країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: