ВАКС пом'якшив домашній арешт керівнику Маріупольського порту

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу підозрюваному.
фото: Re:Ports

Вищий антикорупційний суд пом'якшив запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на нічний виконувачу обов'язків директора державного підприємства «Маріупольський морський торговельний порт» Ігорю Барському, якого підозрюють у розтраті 13,92 млн грн.

Таке рішення 28 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, суд відправив під цілодобовий домашній арешт Барського. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за викликом; не відлучатися із місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію запобіжного заходу на два місяці.

«Клопотання прокурора САП – задовольнити частково. Продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту підозрюваному (Барському – ред.) із забороною залишати житло в період з 23:00 до 06:00, без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді або суду, строком до 28 серпня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора передав до НАБУ справу директора Маріупольського порту. Як встановило слідство, у лютому 2022 року між Маріупольським портом та приватною фірмою укладено договір на додаткові роботи з будівництва спеціалізованого перевантажувального комплексу зернових вантажів. Попри вторгнення росії та масовані обстріли Маріуполя директор порту вирішив сплатити підрядній організації фактично не відпрацьовані за договором кошти. На думку слідчих, посадовець надав вказівки підлеглим працівникам готувати фіктивні документи. При цьому їх оформлювали «задніми числами» - вже після закінчення строків дії договору.

У період з жовтня по грудень 2022 року на підставі підписаних керівником порту актів нібито виконаних робіт підрядник незаконно отримав від держпідприємства понад 13,92 млн грн. Нещодавно у цій справі продовжили слідство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: