Комітет ВР підтримав відмову від переходу на «літній» та «зимовий» час

Читать на русском
Комітет Верховної ради підтримав відмову від переходу на літній час і рекомендує депутатам ухвалити закон.
Фото: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/picture alliance

Комітет економічного розвитку рекомендує парламенту ухвалити в цілому законопроєкт про обчислення часу в Україні, яким скасовується перехід на літній час.

Про це повідомляє пресслужба ВР.

Перехід на «зимовий» час: чим увінчалася ідея відмовитися від переведення стрілокМинулого року в Україні могли скасувати сезонне переведення годинників. У чому була суть ідеї та чим вона увінчалася – на інфографіці.

Як зазначили в комітеті, законопроєкт №4201 спрямований на захист здоров'я населення, оскільки «на думку більшості вчених та лікарів, щорічне переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад несе низку негативних наслідків, спричиняє значне погіршення стану здоров'я громадян у період адаптації».

Автори законопроєкту згадують дослідження, які пов'язують зміни часу із захворюваннями серцево-судинної чи імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли.

«Також доведено, що переведення годинника не допомагає енергозбереженню», - додали в комітеті ВР.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Верховна рада планує на найближчому пленарному тижні розглянути у другому читанні законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», який передбачає скасування переходу на «літній» та «зимовий» час.

У першому читанні законопроєкт ухвалили ще у березні 2021 року. Але потім його відправили на доопрацювання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: