Прем'єр Грузії спрогнозував, коли країна буде готова до євроінтеграції

Читать на русском
Прем'єр-міністр Грузії вважає, що до 2030 року країна буде набагато більше готова до євроінтеграції, ніж інші кандидати.
Укрінформ

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що країна зможе повернутись на демократичний шлях та до 2030 року буде набагато більше готова до євроінтеграції, ніж інші кандидати.

Про це повідомляє SOVA.

Грузія дрейфує у бік росії: чому в Тбілісі проходять масові вуличні протестиУ Грузії вже кілька тижнів тривають масштабні протести. Причина та реакція світу – на інфографіці.

Прем’єр висловив впевненість, що країна зможе повернутись на демократичний та прозахідний шлях, аби бути готовою до вступу в ЄС у 2030 році.

«До 2030 року Грузія буде найбільш готова до інтеграції до Євросоюзу порівняно з усіма країнами-кандидатами, для цього будуть продовжені відповідні кроки. Тому я впевнений, що до 2030 року Грузія цілком може вступити до Євросоюзу», – заявив він.

Водночас він заявив, що відносини з державами, які критикували курс «Грузинської мрії», почнуть налагоджуватися вже з наступного року.

За словами Кобахідзе, за 3-4 роки в Грузії склалися такі процеси, що у відносинах виникли певні труднощі, і їх необхідно перезавантажити і оздоровити.

Нагадаємо, ЄС призупинив процес приєднання Грузії до блоку після ухвалення закону про «іноземних агентів».

Закон було підписано 3 червня після того, як парламент Грузії подолав вето президентки Саломі Зурабішвілі. Крім того, 27 червня парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх» та поправки до 18 законів, що обмежують права ЛГБТ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: