У Міноборони розповіли, чи будуть автоматично виписувати штрафи за неоновлення даних у ТЦК

Читать на русском
В Україні не передбачено автоматичних штрафів для тих, хто не оновить свої військово-облікові дані до 16 липня.
armyinform.com.ua

В Україні не передбачено автоматичних штрафів для тих, хто не оновить свої військово-облікові дані до 16 липня.

Про це повідомив директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Відзначимо, 16 липня закінчується термін для оновлення військово-облікових даних. За два місяці українці мали оновити місце свого проживання, номер телефону та електронну адресу. Чоловіки, які не зробили цього можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності, зокрема, їм загрожує штраф від 17 000 до 25 500 гривень.

Директор департаменту кадрової політики Міноборони наголосив, що відомство не підтримує продовження термінів для оновлення військово-облікових даних. При цьому автоматично виписуватимуть штрафи за непоновлення даних не будуть.

«Законом України та іншими нормативно-правовими актами не передбачено процедури автоматичного накладання штрафів», – сказав Андрусяк.

Та чиновник уточнив, що штрафи можуть накласти протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

Нагадаємо, військовозобов'язані українці можуть перевірити інформацію про наявність адміністративного провадження та штрафу від ТЦК та СП в онлайн-режимі.

Раніше у Мінцифри відповіли, чи приходитимуть до «Дію» штрафи за порушення військового обліку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: