У Мін'юсті пояснили, як військовозобов'язаному дізнатися про наявність штрафу від ТЦК

Читать на русском
Військовозобов'язані українці можуть перевірити інформацію про наявність адміністративного провадження та штрафу від ТЦК та СП в онлайн-режимі.
Фото: Черниговский ОТЦК и СП

Військовозобов'язані українці можуть перевірити інформацію про наявність адміністративного провадження та штрафу від ТЦК та СП в онлайн-режимі.

Про це повідомила прессслужба міністерства юстиції України.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Так, для перевірки відповідних даних достатньо відвідати сайт Автоматизованої системи виконавчого провадження.

Пошук інформації через вебсайт здійснюється за такими параметрами:

  • прізвище ім'я по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника – фізичної особи та прізвище, ім'я, по батькові (за його наявності) стягувача – фізичної особи;
  • найменування, ідентифікаційний код у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань для юридичної особи-боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

У разі наявності відповідного провадження запис міститиме відомості про час його розміщення.

«Нагадаємо, що у випадку, якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і ця особа не поспішає добровільно її сплатити, це може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів з цих рахунків, а також арештом майна з метою подальшої реалізації», – додали у Мін'юсті.

Нещодавно у Міноборони уточнили, що за порушення правил військового обліку військовозобов'язаним українцям можуть не лише заблокувати банківський рахунок. Йдеться також про тимчасове обмеження виїзду за кордон, а також про обмеження у праві керування автомобілем.

Раніше у Мінцифри відповіли, чи приходитимуть до «Дію» штрафи за порушення військового обліку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: