Глава МВС відповів, скільки поліцейських патрулів залучено до роботи у мобілізаційних групах ТЦК

Читать на русском
В Україні створено кілька сотень поліцейських патрулів, які супроводжують представників ТЦК та СП у процесі роздачі повісток.
Фото: РБК-Україна

В Україні створено понад 500 поліцейських патрулів, які супроводжують представників ТЦК та СП у процесі роздачі повісток.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю Радіо Свобода.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

За його словами, в областях працюють 513 патрулів. Це максимальна кількість, яку можуть сформувати у структурі поліції на даний момент.

«Ми супроводжуємо військовослужбовців ТЦК, коли ми маємо спільні патрулі та спільні завдання. Наприклад, коли співробітник ТЦК хоче прийти до громадянина додому та вручити повістку, то поліцейський завжди поряд для того, щоб уникнути порушень порядку. Тобто поліцейський виступає арбітром», – стверджує міністр.

Він додав, що згідно з новим законом, дії співробітників ТЦК, поліцейських та громадянина в рамках такого патрулювання мають фіксуватися на бодікамеру правоохоронця.

Клименко також наголосив, що поліцейські не мають права вручати повістку військовозобов'язаному.

Нагадаємо, нещодавно у Раді заявили, що за травень в Україні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців.

Раніше повідомлялося, що представники територіальних центрів комплектування та соцпідтримки отримали право виписувати повістки резервістам та військовозобов'язаним у цілодобовому режимі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: