Малюська прогнозує, що у українців все частіше вимагатимуть військовий квиток для надання держпослуг

Читать на русском
Малюська вважає, що у військовозобов'язаних все частіше вимагатимуть військово-облікові документи для надання державних послуг. Зокрема, тих, які потрібні для особистого комфорту.
facebook Denis Malyuska

У військовозобов'язаних громадян України все частіше вимагатимуть військово-облікові документи для надання державних послуг. Йдеться насамперед про послуги, необхідні для «особистого комфорту».

Про це міністр юстиції Денис Малюська сказав в інтерв'ю, опублікованому на YouTube-каналі «Це ніхто не буде дивитись».

МЗС відновлює консульські послуги для чоловіків за кордоном, але вводить додаткову вимогуМіністерство закордонних справ відновить надання консульських послуг чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном.

Він нагадав, що закон про адміністративні послуги передбачає, що при зверненні громадян за державними послугами у них можуть вимагати військово-облікові документи – ця норма діяла ще задовго до війни.

«Це нормальний, правильний, природний процес. Процес продовжується. Я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такі механізми. Але, на моє переконання, він з'являтиметься все частіше. Все частіше для надання послуг військовозобов'язаним держава вимагатиме військово-обліковий документ», – вважає Малюська.

Міністр підкреслив, що не йдеться про послуги, які стосуються членів сім'ї військовозобов'язаного, зокрема дітей. Військово-обліковий документ вимагатимуть при наданні послуг, «необхідних для хорошого життя та особистого комфорту» військовозобов'язаного.

Нагадаємо, з 18 червня у додатку «Резерв+» з'явиться QR-код, який прирівняє інформацію з єдиного реєстру «Оберіг» до паперового військово-облікового документа.

Раніше в Раді відповіли, чи вводитимуть електронні повістки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: