На Одещині четверо військових намагалися нелегально перетнути кордон, одного застрелили

Читать на русском
На Одещині четверо військових-дезертирів намагалися нелегально перетнути кордон із Молдовою. Один із них напав на прикордонника, його застрелили.
Фото: ДБР

У Захарівському районі Одеської області вчора, 14 липня, четверо військовослужбовців втекли з навчальної частини та намагалися нелегально перетнути кордон із Молдовою.

Про це повідомили у Держбюро розслідувань.

Щоб під'їхати до кордону, військові взяли таксі.

«Під час спроби переходу кордону прикордонники помітили їх та затримали. Один із втікачів напав на прикордонника, намагаючись втекти. У відповідь той застосував табельну зброю та застрелив нападника», – повідомили у ДБР.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів РБК-Україна деякі подробиці інциденту. За його словами, прикордонники зупинили автомобіль, в якому окрім водія перебували чотири особи. Двоє людей втекли у різних напрямках, пізніше один із них напав на прикордонника.

«Для збереження свого життя прикордонник був вимушений застосувати зброю. Він зробив попереджувальні постріли та у напрямку нападника. Викликаними на місце лікарями швидкої допомоги зафіксовано смерть правопорушника, а також зафіксовано факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця», – повідомив він.

Нагадаємо, у червні на Чернівецькій області двоє невідомих чоловіків з мачете напали на прикордонника. Один із нападників був застрелений.

У травні закарпатський прикордонник застрелив чоловіка, котрий намагався втекти за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: