«Поки що складно, але треба дотиснути»: Зеленський висловився про удари ЗСУ вглиб росії

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відповів, які шанси у ЗСУ для отримання дозволу бити західною зброєю по цілях в глиб території росії.
скріншот з відео

Україна поступово отримує ті чи інші рішення від західних партнерів, щоб зупинити російську агресію. Спочатку наша країна подолала заборону на деякі види зброї, потім на можливість бити по цілях неподалік кордонів рф. Зараз триває робота, щоб нам дозволили бити західною зброєю в глибину росії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції у понеділок, 15 липня, у Києві. Трансляцію вела пресслужба ОПУ на YouTube.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Зокрема, йому задали питання, що ще має зробити Україна, щоб нарешті отримати дозвіл бити по цілях в росії на будь-якій дальності.

Зеленський нагадав, що ЗСУ вже завдають ударів по ворогові вздовж кордону. Це також допомогло зупинити новий наступ на Харківщину і сам Харків.

«Деякі речі вздовж кордону ми використовували. Їхній наступ (росіян – ред.) провалився. Це визнають усі експерти. Наступ росії на Харків провалився. Він був зупинений нашими військовими та відповідною зброєю», – зазначив він.

За його словами, нові дозволи на удари ЗСУ по росії поки що даються складно, але «деякі позитивні сигнали щодо далекобійних речей ми почали отримувати».

«Це потрібно також дотиснути, бо це є абсолютно справедливо. Справедливий удар у відповідь, на який ми маємо право», – зазначив Зеленський.

Він нагадав, що саме тому Україна заздалегідь розпочала розробку своєї зброї, якою може завдавати ударів. Хоча спочатку навіть такого дозволу ЗСУ не мали. За словами президента, зараз це «дрони, і не лише дрони». Тому для ударів вглиб росії, дозволу на них від Заходу, потрібен ще якийсь час.

Нагадаємо, Зеленський сподівається отримати дозвіл США бити вглиб росії найближчим часом. Раніше повідомлялося, що США не забороняли завдавати ударів по російських НПЗ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: