У Зеленського сподіваються отримати дозвіл США бити вглиб росії найближчим часом

Читать на русском
В Офісі президента України сподіваються найближчим часом отримати дозвіл від США бити американською зброєю по цілях у глибині території рф.
Getty Image

В Офісі президента України сподіваються найближчим часом отримати дозвіл від США бити американською зброєю по цілях у глибині території рф.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв’ю «Голосу Америки».

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За словами Жовкви, робота над цим велася задовго до саміту НАТО і відтоді вже були певні зрушення.

«Ми працюємо зі США на різних рівнях – з Міністерством оборони, Радою нацбезпеки, Білим домом – ми рухаємося цим шляхом і сподіваємося, що це рішення ухвалять найближчим часом. Нам це потрібно. Але давайте не будемо спекулювати в пресі про це дуже важливе рішення. Українське керівництво працює над цим, і ми це зробимо», – розповів він.

При цьому заступник керівника Офісу президента наголосив, що усі важливі рішення, які США ухвалювали раніше, ухвалювалися тихо, і цього разу буде так само.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський подякував США за нові системи Patriot, але сказав, що їх недостатньо, що продемонструвала остання атака росії на Київ, який вважався захищеним. При цьому, він закликав США дозволити Україні знищувати російську авіацію на території країни-агресора.

На початку липня у США назвали умову, за якої Україні дозволять стріляти по рф на більшу відстань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: