Зеленський прокоментував рішення Байдена щодо Patriot та закликав зняти всі обмеження на удари по рф

Читать на русском
Зеленський закликав США дозволити знищувати російську авіацію на території рф, оскільки це дозволить захистити українські міста від ударів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський подякував США за нові системи Patriot, але сказав, що їх недостатньо, що продемонструвала остання атака росії на Київ, який вважався захищеним. При цьому, він закликав США дозволити Україні знищувати російську авіацію на території країни-агресора.

Про це український лідер заявив під час виступу в Інституті Рейгана у Вашингтоні.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Дякуємо за це рішення по додаткових системах Patriot. Вони, звісно, допоможуть. Цього недостатньо, ніколи не достатньо», - сказав Зеленський, навівши як приклад останню атаку росії на Київ, «який, здається, був добре захищений».

Він зауважив, що росіяни використовують різні типи нового озброєння.

«Ми теж повинні рухатися вперед, ухвалити серйозні кроки з ППО різних типів, більше ніж один тип», - сказав президент.

Зеленський наголосив на потребі американського лідерства, яке не вичікує, а діє зараз.

Він навів приклад нового російського наступу у Харківській області, який захлинувся завдяки дозволу США для ЗСУ завдавати ударів у відповідь західною зброєю по військових цілях у росії.

Згідно з його словами, це рішення здатне принести негайний результат, і Україна чекає на цей крок.

«Уявіть, як багато ми зможемо досягти, коли всі обмеження будуть зняті. Так само ми зможемо захистити наші міста від російських керованих авіабомб, якщо американське керівництво зробить крок назустріч і дозволить нам знищувати російські військові літаки на своїх базах. І ми можемо значно обмежити дії Росії на півдні України і витіснити звідти окупанта, якщо американське керівництво допоможе нам з необхідними можливостями для нанесення глибоких ударів по російським військовим і логістиці в нашому Криму», - додав він.

Нагадаємо, президент США Джо Байден анонсував передачу Україні додаткових систем ППО. США нададуть додаткову батарею Patriot, а інші країни оголосили про надання Україні пʼяти Patriot та SAMP-T вже зараз, а також десятків систем ППО - у ближчому майбутньому.

Як відомо, Зеленський проведе зустріч із президентом США у четвер, 11 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: