У ЗСУ відповіли, чому росія зараз стала рідше бити по Києву

Читать на русском
Трохи більше ніж за рік усі Кинджали, запущені рф по столиці України, були успішно перехоплені ЗРК Patriot. Зараз ворог став рідше бити по Києву.
фото Укрінформ

Війська рф зараз рідше атакують Київ швидше за все тому, що у них поки що в пріоритеті інші цілі. При цьому з травня 2023 року жоден «Кинджал» не досягнув Києва, завдяки системі ЗРК Patriot.

Про це повідомив командир 96-ї зенітної ракетної бригади полковник Повітряних сил ЗСУ Сергій Яременко в інтерв'ю Укрінформу.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

Зокрема, у нього запитали: чому росія зараз перестала активно обстрілювати Київ? Чи це пов'язано з тим, що ЗСУ ефективно відбивають майже всі атаки.

«Ні. Росія, маючи наявні засоби, визначає перелік об'єктів для удару. Можливо, в цей період її цікавлять інші об'єкти. Але періодично, звичайно, важливі державні об'єкти на Київщині, теж під впливом ударів противника. Ми готові щоденно, щосекунди у будь-який час доби до таких викликів», – пояснив командир бригади.

Яременко також розповів, що відколи зенітний ракетний комплекс Patriot заступив на бойове чергування в Києві, всі ракети «Кинджал» були перехоплені.

«Жодна балістична ціль з початку травня 2023 року не досягла своєї цілі в межах столиці нашої країни. Понад 20 Кинджалів були запущені по Києву і всі – успішно перехоплені», – зазначив командир.

Нагадаємо, у ніч на 4 липня росіяни знову атакували Україну, випустивши 22 дрони. Сили протиповітряної оборони збили 21 безпілотник. У КМВА повідомили, що ППО знищила всі безпілотники, якими війська рф намагалися атакувати Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: