Байден на відкритті саміту НАТО заявив про передачу Україні додаткових Patriot та інших систем ППО

Читать на русском
Байден на відкритті саміту НАТО оголосив про передачу нових ЗРК Patriot та значне посилення систем ППО для України.
mil.in.ua

Президент США Джо Байден анонсував передачу Україні додаткових систем ППО. США нададуть додаткову батарею Patriot, а інші країни оголосили про надання Україні трьох Patriot та SAMP-T вже зараз, а також десятків систем ППО - у ближчому майбутньому.

Про це повідомляє «Голос Америки», з посиланням на промову Байдена на відкритті саміту НАТО.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

Як зазначається, дві батареї Patriot, надійдуть від Німеччини та Румунії. Ще одну спільно зберуть Нідерланди з іншими партнерами. Італія передасть систему SAMP-T.

Підкреслюється, що всі п’ять нових стратегічних систем ППО допоможуть захистити українські міста, мирних жителів і військових.

Також у наступні місяці США та партнери мають намір надати Україні «десятки систем ППО», зокрема: NASAMS, HAWK, IRIS-T та Gepard.

Кілька членів НАТО, в тому числі Канада, Норвегія, Іспанія та Велика Британія продовжать грати важливу роль у передачі цих систем Україні, а інші партнери допомагатимуть у забезпеченні ракетами-перехоплювачами.

Водночас, президент Володимир Зеленський написав у соцмережі X, що перший робочий день на саміті НАТО у Вашингтоні розпочав із конкретного результату.

«Додаткові ЗРК Patriot, SAMP/T та IRIS-T SLM, а також інші тактичні ракетні комплекси, які мають надійти в Україну від партнерів, допоможуть нам знищувати російські дрони та ракети й краще захистити українців від російського повітряного терору, таких як вчорашня жорстока атака на нашу головну дитячу лікарню», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок, 8 липня, Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги. Зокрема, він містить снаряди для танків, обіцяний раніше зенітно-ракетний комплекс Patriot та два новітні радари.

Також США передали українським прикордонникам партію швидкісних катерів.

Як відомо, Зеленський проведе зустріч із президентом США Джо Байденом у четвер, 11 липня.

Президент України також розповідав, яких рішень очікує від липневого саміту НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: