Зеленський розповів, яких рішень очікує від липневого саміту НАТО

Читать на русском
Зеленський під час візиту до Брюсселя провів зустріч із генеральним секретарем НАТО та поділився очікуваннями від саміту у Вашингтоні.
Фото: AP

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Брюсселя провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенблергом.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

Під час зустрічі сторони обговорили підготовку до липневого саміту Альянсу, який відбудеться у Вашингтоні.

Зеленський також поділився своїми очікуваннями від майбутнього саміту. Він розраховує, що союзники ухвалять рішення щодо посилення ролі Альянсу в координації допомоги у сфері безпеки та тренувань ЗСУ, а також довгострокових фінансових зобов'язань для стабільної підтримки України.

«Дякую Єнсу Столтенбергу за зусилля з консолідації підтримки України з боку союзників, зокрема посилення можливостей для захисту українського неба», – резюмував президент.

Нагадаємо, саміт НАТО відбудеться 9-11 липня. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що цьогорічний саміт має зосередитися на створенні дорожньої карти вступу України.

Також повідомлялося, що НАТО запропонує Україні нову штаб-квартиру для управління військовою допомогою. Це стане гарантією довгострокової прихильності Альянсу безпеки України та «мостом» до членства.

Крім того, у Північноатлантичному Альянсі обговорюється створення посади спеціального представника в Україні, який координуватиме допомогу від союзників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: