У США назвали умову, за якої Україні дозволять стріляти по рф на більшу відстань

Читать на русском
В Конгресі США закликали зняти усі обмеження із ЗСУ, на використання далекобійних американських ракет по території рф.
Укрінформ

В Конгресі США у черговий раз закликали зняти усі обмеження із ЗСУ, на використання далекобійних американських ракет ATACMS по території рф, зазначивши, що якщо Кремль спробує розширити діючу лінію фронту, то Україні дозволять вести вогонь на більшу відстань.

Про це повідомляє Голос Америки, з посиланням на слухання в Комітеті Палати представників з міжнародних відносин.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Згідно зі словами помічника Держсекретаря з питань Європи Джеймс О'Браєна, наразі рф втрачає здатність наступати через знищення Україною російських потужностей поблизу кордонів.

Він додав, що пріоритетом США було надати зброю та зосередити її «в областях найгострішої необхідності».

«Ми спостерігаємо різкі зміни в здатності росії підтримувати свою кампанію проти України через втрату об’єктів в зоні, де дозволено вести вогонь», - заявляє помічник Держсекретаря.

Як відомо, США дозволили Україні використовувати американську зброю для ураження будь-яких російських сил, що атакують через кордон, а не лише тих, що перебувають поблизу Харківщини.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден підкреслив, що американська зброя не повинна використовуватися Україною для ударів углиб рф на 320 кілометрів, по Москві чи Кремлю.

Після засідання у форматі «Рамштайн» глава Пентагону Ллойд Остін озвучив перші позитивні наслідки рішення США дозволити Україні бити територією росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: