Шукав системи ППО: затримано коригувальника ворожих ударів по Одесі

Читать на русском
Чоловік працював на росіян, він на машині об'їжджав Одесу та її околиці, приховано фотографував потрібні йому об'єкти, переважно шукав ППО.
фото СБУ

Служба безпеки затримала агента російської ФСБ у Одесі. Чоловік збирав координати для нової серії ракетно-дронових ударів по місту.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 15 липня.

Суд виніс вирок коригувальнику ракетного удару по Яворівському полігонуКоригувальника ракетного удару росіян по Яворівському полігону у Львівській області засуджено до 15 років в'язниці.Свою провину він не визнав.

Серед пріоритетних цілей росіян були бойові позиції систем ППО, які захищали повітряний простір Одеси.

Щоб виявити геолокацію українських військ, чоловік на авто об'їжджав місто та його околиці, де приховано фотографував потрібні йому об'єкти. Отримані відомості він передавав своєму куратору в рф через анонімний чат у месенджері.

Співробітники СБУ викрили агента, а потім затримали його на місці злочину. Зловмисник був поблизу військового об'єкта, де намагався зняти його периметр.

За даними слідства, фігурантом є 55-річний мешканець прибережного селища в Одеському районі, який періодично публікував свої прокремлівські коментарі на російських ТГ-каналах.

Під час обшуку вдома у затриманого знайшли два мобільні телефони, які він використав для комунікації з ФСБ.

Слідчі повідомили йому про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала коригувальників російських ударів по Харківщині та по Дніпру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: