Заарештоване майно з «Межигір'я» передали в управління державі

Читать на русском
Процес передачі в управління державі арештованих активів паркового комплексу Межигір’я завершений.
etnosvit.com

Завершився процес передачі заарештованого рухомого майна колишнього президента Віктора Януковича в управління державному парку-пам'ятнику «Межигір'я».

Про це повідомляє АРМА.

Стало відомо, куди передадуть картини, вази та скульптури з «Межигір'я» та «Сухолуччя»Мінкультури вирішили, куди передадуть понад 500 предметів із резиденції Межигір'я та мисливського будинку Сухолуччя.

Йдеться про рухоме майно, заарештоване в рамках кримінальних проваджень стосовно Януковича, і за збереження якого з 2014 року відповідали активісти.

В АРМА розповіли, що протягом двох місяців на території «Межигір'я» працювала спеціальна комісія, яка оглянула понад 25 тисяч одиниць майна у 121 будинках та спорудах.

Найбільший за кількістю рухомого майна об'єкт – музей «Хонка». Ця будівля загальною площею 3100 кв.м є головною спорудою парку-пам'ятника, налічує 76 приміщень та понад 3,6 тисяч одиниць рухомого майна.

Також у процесі роботи комісія виявила понад 500 цінних об'єктів рухомого майна, які раніше не описані. Зокрема, йдеться про витвори мистецтва, ікони, вітражі в церкві, барельєфи, предмети інтер'єру, люстри та інше, а також об'єкти управління системами водопостачання та опалення, тобто цінне майно, яке також буде стягнуто в дохід держави.

З моменту офіційного відкриття всі надходження від функціонування державного «Межигір'я» надходитимуть до державної скарбниці.

Нагадаємо, у березні 2023-го Кабмін передав до управління Фонду держмайна конфісковані активи Віктора Януковича, зокрема території урядової резиденції «Межигір'я».

ВАКС буде заочно судити колишнього Януковича та ще трьох осіб, обвинувачених у заволодінні угіддями «Сухолуччя».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: