Деякі країни ЄС розглядають можливість відкриття посольств в Афганістані – Bloomberg

Читать на русском
Деякі країни ЄС думають над відкриттям своїх посольств в Афганістані, що фактично означатиме визнання Талібану.
Reuters

Декілька європейських країн розглядають можливість відкрити свої посольства в Афганістані, що означатиме дипломатичне визнання «Талібану» через три роки після захоплення влади.

Про це із посиланням на джерела пише Bloomberg.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Зокрема, Італія вже відправляла до Кабулу місію зі своїми розвідувальними службами. Міністр закордонних справ Антоніо Таяні підтвердив, що посол, який зараз працює в Досі, Катар, відвідав Кабул.

При цьому офіційні особи Франції, Німеччини та Великої Британії заявили, що не планують найближчим часом відкривати свої місії у Кабулі.

Наразі в країні закриті всі європейські посольства, хоча Євросоюз має делегацію в країні, а США підтримують зв'язок через представництво Катару. Єдина країна з «Великої сімки», яка має посольство в Афганістані, — Японія.

Високопоставлений європейський дипломат заявив, що думка офіційних осіб у Брюсселі змінилася у бік визнання необхідності фізичної присутності в країні для реалізації проєктів розвитку, захисту прав жінок та встановлення стратегічної присутності.

Нагадаємо, ЗМІ ще восени 2021 року писали, що Євросоюз планує знову відкрити дипломатичну місію в Афганістані, щоб допомогти у захисті прав людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: