НАБУ і САП викрили прокурорів Офісу генпрокурора на гарячому

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили на одержанні неправомірної вигоди працівників Офісу генерального прокурора.
фото: НАБУ і САП

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні неправомірної вигоди прокурорів Офісу генерального прокурора.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про прокурорів відділу нагляду за додержання законів при виконанні кримінальних покарань і пробації. Детективи НАБУ затримали одного з прокурорів, а саме Олега Гунька.

«15 липня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективами НАБУ на одержанні 170 тисяч доларів неправомірної вигоди викрито прокурорів відділу Офісу генерального прокурора. Указані кошти прокурори одержали за прийняття рішення про закриття кримінального провадження», – інформують НАБУ і САП.

Наразі одного з прокурорів затримано. Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди). Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім викритим особам та обрання їм запобіжних заходів.

Нагадаємо, НАБУ і САП проводили обшуки у старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції В'ячеслава Поталапа та прокурора відділу Спеціалізованої екологічної прокуратури Андрія Грицана у справі прохання та одержання неправомірної вигоди.

Раніше у цій справі затримали головного оперуповноваженого Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Олександра Маслова. За версією слідства, опер ДСР Нацполіції Олександр Маслов повідомив власнику трьох приватних компаній про можливість вирішення питання щодо припинення кримінального переслідування за умови одержання ним неправомірної вигоди в сумі 150-180 тисяч доларів. У липні 2023 року Маслов зустрівся з братом цього підприємця та висловив прохання надати для себе, службових осіб ДСР, Головного слідчого управління НП та Офісу генерального прокурора неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів за закриття справи та повернення майна. Наприкінці липня цьому підприємцю повідомили про підозру.

В березні 2024 року опер поліції тричі зустрівся з братом підозрюваного підприємця та повторно висловив прохання надати неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. В квітні Маслов повідомив, що отримуватиме неправомірну вигоду за посередництва адвоката, дані якого передасть пізніше. 11 квітня бізнесмен передав указаному адвокату 150 тис. дол. неправомірної вигоди, а опера поліції Маслова затримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: