НАЗК проводить моніторинг способу життя голови Нацполіції

Читать на русском

У Нацагентстві після звернення Національного бюро розпочали перевірку стосовно головного поліцейського держави.
фото: Нацполіція

Національне агентство з питань запобігання корупції за зверненням Національного антикорупційного бюро проводить моніторинг способу життя голови Національної поліції Івана Вигівського.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слово і діло» та підтверджують співрозмовники у НАЗК.

«Станом на момент надходження запиту детективи Національного бюро не здійснюють досудове розслідування за фактами, викладеними у журналістському розслідуванні «Бігус.інфо». Разом з цим інформуємо, що Національним бюро проведено інформаційно-аналітичну роботу, за результатами якої до НАЗК надіслано лист щодо проведення моніторингу способу життя особи, згаданої у журналістському розслідуванні. За результатами проведеного моніторингу детективами Національного бюро буде ухвалено рішення щодо наявності підстав для внесення відомостей до ЄРДР та початку досудового розслідування», – йдеться у листі НАБУ.

Водночас співрозмовники «Слово і діло» у Нацагентстві повідомили, що вже розпочали моніторинг способу життя голови Нацполіції.

Раніше журналісти «Бігус.інфо» дізналися, що на сестру голови Нацполіції Вигівського оформлена частка в компанії ТОВ «Югнефтепродукт», що займається гуртовою торгівлею пальним. Упродовж 2022-2023 років фірма торгувала щонайменше з двома фігурантами кримінальних проваджень, слідство у яких вела поліція під керівництвом Вигівського.

До того ж, очільник поліцейських оселився в приватному будинку під Києвом вартістю 6,5 млн грн. Житло оформлене на давню подругу родини з Миколаєва, втім остання, за даними журналістів, не мала співмірних з такою покупкою доходів. Окрім того Вигівський тривалий час користувався автівками, оформленими на тещу. Спочатку це був Hyundai Santa Fe, потім Volkswagen Touareg.

Нагадаємо, НАБУ розпочало розслідування стосовно заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького. Після цього його звільнили з посади за власним бажанням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: