У дівчини заступника генпрокурора знайшли маєток за 48 млн гривень та дороге авто – розслідування

Читать на русском
Розслідувачі з’ясували, що за останні 10 років Ільницька заробила 360 тисяч гривень, однак цього року у неї з'явилися котедж, автомобіль Porsche та салон краси.
фото: Depo.ua

Журналісти з’ясували, що дівчина заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька цього року отримала у власність майно вартістю щонайменше 52 мільйони гривень, а саме - придбання котеджу площею 240 квадратних метрів у Києві ринковою вартістю не менше 48 мільйонів гривень, автомобілю Porsche за 4 мільйони та салону краси.

Про це йдеться у розслдуванні проєту «Схеми».

За даними журналістів, за будинок жінка заплатила у 24 рази менше його реальної ціни - зазвичай при укладанні договору купівлі-продажу таким чином намагаються уникнути сплати частини податків.

Підозри у корупції: у кого найбільше відкритих проваджень від НАБУМаксим Микитась поки що лідер за кількістю отриманих від НАБУ підозр. У когось ще багато відкритих проваджень – на інфографіці.

Відомо, що вона придбала будинок в елітному котеджному містечку «Коник» в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 мільйони доларів (48 мільйонів гривень) та автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько 4 мільйони гривень).

Крім того, судячи з її публікацій в соцмережах вона також стала власницею салону краси у столиці. При цьому, її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття склав трохи більше 360 тисяч гривень.

Свої придбання вона пояснила тим, що колись буцімто мала бізнес, пов'язаний з яхтами, спільно з колишнім хлопцем, якій залишив їй гроші у спадок. Проте вдова підприємця заявила, що Ільницьку було викреслено із заповіту ще до смерті чоловіка.

Приховувати стосунки із Вербицьким жінка навіть не намагається. Сам заступник генпрокурора переконує, що не надавав своїй обраниці допомоги для придбання майна.

Журналісти підкреслюють, що Христина Ільницька сама не мала достатньо офіційних доходів для придбання майна в котеджному містечку «Коник» – ні за ціною, вказаною у договорі, ані тим паче у 24 рази дешевше від ринкової вартості.

«І її котедж – по сусідству з таунхаусом, де, згідно з його декларацією, офіційно мешкає заступник генпрокурора Дмитро Вербицький. У день купівлі котеджу вони були разом. Та пересувались на її новенькому Porsche приблизною вартістю 100 тисяч доларів. У своїх соцмережах жінка публікує фотографії та відео спільно проведеного із ним дозвілля. Все це може вказувати на їхні стосунки», - йдеться у розслідуванні «Схем».

Заступник генпрокурора Дмитро Вербицький офіційно розлучений. Про те, що він перебуває у стосунках Ільницькою свідчать її публікації в соцмережах та камери спостережень, які фіксують їхнє спільне пересування на згаданому новому Porsche.

У коментарі «Схемам» заступник генпрокурора Дмитро Вербицький заявив, що їхні стосунки з Христиною Ільницькою не носять сімейний характер, що передбачало б відображення її майна в його декларації.

«Купувала і купуватиму»: Porsche та маєток за $1,2 млн для дівчини заступника генпрокурораРадіо Свобода

Дмитро Вербицький – заступник генерального прокурора України Андрія Костіна. На цю посаду він прийшов у вересні 2022 року. В Офісі генпрокурора Вербицький, зокрема, відповідає за питання, пов'язані з протидією економічним злочинам, ухиленням від сплати податків, а також із захистом інвестицій.

Нагадаємо, НАБУ розслідує ймовірні незаконні статки голови АМКУ Павла Кириленка.

Раніше Апеляційна палата залишила без змін заставу нардепа Клочка у справі про незаконне збагачення на 11 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: