У Генпрокуратурі розпочали службове розслідування щодо статків заступника Костіна

Читать на русском
Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що Офісом генпрокурора ведеться службове розслідування з приводу майнового стану його заступника Дмитра Вербицького.
фото: Depo.ua

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що з приводу майнового стану його заступника Дмитра Вербицького, Офісом генпрокурора ведеться службове розслідування.

Про це пресслужба ОГП повідомляє у Telegram, цитуючи заяву Костіна в ефірі телемарафону.

«Я підписав наказ про проведення службового розслідування щодо цих фактів, яке наразі триває. Національне агентство із запобігання корупції проводить перевірку щодо способу його життя. Окрім цього знаю, що НАБУ ініціювало своє розслідування. У своєму листі на адресу Голови Верховної Ради я звернув увагу на ці обставини, запропонувавши відкласти обговорення цієї ситуації до отримання результатів службового розслідування. Лише тоді можна буде ухвалювати якісь рішення», - йдеться у повідомленні генпрокурора.

Також Костін зазначив, що Закон України «Про прокуратуру» не передбачає можливості відсторонити заступника від виконання обов’язків на етапі службового розслідування.

«Я мав розмову з паном Вербицьким. Він виклав мені свої аргументи та пояснення щодо ситуації. Він веде низку резонансних проваджень, фігуранти яких дуже зацікавлені у його відстороненні або звільненні», - додав він.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро розслідує факт імовірного незаконного збагачення заступником генерального прокурора Дмитром Вербицьким.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» з'ясували, що дівчина заступника генпрокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька цього року отримала у власність майно вартістю щонайменше 52 млн грн, а саме: котедж площею 240 квадратних метрів у Києві ринковою вартістю не менше 48 млн грн, автомобіль Porsche за 4 мільйони та салон краси.

Відомо, що вона придбала будинок в елітному котеджному містечку «Коник» в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 мільйони доларів (48 мільйонів гривень) та автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько 4 мільйони гривень).

Крім того, судячи з її публікацій в соцмережах вона також стала власницею салону краси у столиці. При цьому, її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття склав трохи більше 360 тисяч гривень.

Свої придбання вона пояснила тим, що колись буцімто мала бізнес, пов'язаний з яхтами, спільно з колишнім хлопцем, якій залишив їй гроші у спадок. Проте вдова підприємця заявила, що Ільницьку було викреслено із заповіту ще до смерті чоловіка.

Приховувати стосунки із Вербицьким жінка навіть не намагається. Сам заступник генпрокурора переконує, що не надавав своїй обраниці допомоги для придбання майна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: