НАБУ розслідує ймовірне збагачення заступника генпрокурора

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом сюжету журналістів.
фото: Офіс генпрокурора

Національне антикорупційне бюро розслідує факт імовірного незаконного збагачення заступником генерального прокурора Дмитром Вербицьким.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слово і діло».

«Факти, оприлюднені у вказаному розслідувані є предметом досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому детективами Національного бюро 13.05.2024 за ознаками злочину, передбаченого ст. 368-5 КК України. Наразі досудове розслідування триває», – відповіли в органі.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» з'ясували, що дівчина заступника генпрокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька цього року отримала у власність майно вартістю щонайменше 52 млн грн, а саме: котедж площею 240 квадратних метрів у Києві ринковою вартістю не менше 48 млн грн, автомобіль Porsche за 4 мільйони та салон краси.

Відомо, що вона придбала будинок в елітному котеджному містечку «Коник» в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 мільйони доларів (48 мільйонів гривень) та автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько 4 мільйони гривень).

Крім того, судячи з її публікацій в соцмережах вона також стала власницею салону краси у столиці. При цьому, її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття склав трохи більше 360 тисяч гривень.

Свої придбання вона пояснила тим, що колись буцімто мала бізнес, пов'язаний з яхтами, спільно з колишнім хлопцем, якій залишив їй гроші у спадок. Проте вдова підприємця заявила, що Ільницьку було викреслено із заповіту ще до смерті чоловіка.

Приховувати стосунки із Вербицьким жінка навіть не намагається. Сам заступник генпрокурора переконує, що не надавав своїй обраниці допомоги для придбання майна.

Раніше НАБУ розпочало розслідувати ймовірні незаконні статки голови АМКУ Павла Кириленка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: