Гендиректор «Охматдиту» спрогнозував, коли лікарня зможе відновити роботу

Читать на русском
Основні відділення Охматдиту зможуть відновити роботу через один-два місяці. Для повного відновлення лікарні потрібно не менше півроку.
Фото: РБК-Україна

Основні відділення дитячої лікарні «Охматдит», пошкодженої російським ракетним ударом, зможуть відновити роботу за один-два місяці. Але на повноцінне відновлення роботи лікарні піде щонайменше півроку.

Такі терміни в ефірі телемарафону озвучив генеральний директор «Охматдиту» Володимир Жовнір.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

«Я дуже сподіваюся – звичайно, не в такому режимі, як ми працювали раніше – але що «Охматдит» зможе відновити роботу вже за місяць-два. Тобто відновлять роботу основні відділення, які надавали медичну допомогу до цієї атаки. Повне відновлення триватиме щонайменше півроку», – сказав Жовнір.

Нагадаємо, ракета повністю зруйнувала корпус токсикології «Охматдиту» та пошкодила ще чотири. Постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії. У Кабміні обіцяли, що лікарню буде повністю відбудовано. З резервного фонду держбюджету вже було виділено 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи.

12 липня в «Охматдиті» після ракетної атаки запустили роботу центру крові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: