У МОЗ розповіли, скільки пацієнтів з «Охматдиту» готові продовжити лікування за кордоном

Читать на русском
Голова МОЗ повідомив, що перша евакуація дитини з Охматдиту на лікування за кордон відбудеться наступного тижня.
скріншот з відео

Керівництву «Охматдиту» надійшло 16 заявок від батьків дітей, які виявили бажання далі лікуватися за кордоном. Перша евакуація дитини з «Охматдиту» за кордон може відбутися наступного тижня.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу у п'ятницю, 12 липня.

Удар по «Охматдиту»: російський льотчик передав ГУР фото командирів та службові документиРосійський льотчик 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії передав ГУР дані про своїх колег. Саме ця дивізія постійно обстрілює українські міста ракетами Х-101.

«Щодо евакуації дітей за кордон. Наразі надійшло від пацієнтів 16 заявок про те, що вони хочуть лікуватися, або виявили бажання продовжити лікування за межами України», – сказав Ляшко.

Він зазначив, що медустанов, які готові прийняти дітей, величезна кількість. Наразі проводяться консиліуми по кожному з 16 пацієнтів.

«Зокрема, лікарі Охматдиту працюють з лікарнями, які потенційно готові прийняти, для того, щоб розуміти який діагноз, яке лікування застосовують, які технології можуть бути застосовані. Ми розуміємо, що одна з перших евакуацій може бути на початку наступного тижня для лікування до однієї з країн ЄС», – додав Ляшко.

Нагадаємо, після ракетної атаки росії лікарня «Охматдит» сьогодні запустила роботу центру крові. Раніше мер Києва розповідав, скільки дітей із «Охматдиту» перевели до інших лікарень Києва.

Під час удару рф у клініці було пошкоджено токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз. Одразу загинули двоє людей, медики. Пізніше померла одна дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: