«Охматдит» повністю відбудують: Кабмін виділив кошти на першочергові роботи

Читать на русском
Охматдит повністю відбудують, обіцяв прем'єр-міністр Шмигаль. На першочергові відновлювальні роботи у лікарні виділяють 100 млн.
vechirniy.kyiv.ua

Кабінет міністрів із резервного фонду державного бюджету виділяє 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи у дитячій лікарні «Охматдит».

Про це повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

Прем'єр обіцяв, що держава повністю відбудує лікарню. Фінансування збільшуватимуть у міру того, як буде підготовлено проєкт відновлення.

Крім того, кожній сім'ї з дітьми, яка постраждала від вчорашньої атаки, разом з ЮНІСЕФ буде виділено допомогу у розмірі 10,8 тисяч гривень на кожного члена сім'ї.

Локації для переїзду лікарів та пацієнтів із зруйнованих корпусів уже знайдено: це Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2. Кабмін дає доручення про початок переміщення.

Шмигаль також додав, що кошти для «Охматдиту», які зібрали через платформу United24, також підуть на відновлення лікарні.

Нагадаємо, сьогодні на території «Охматдиту» завершили аварійно-рятувальні роботи: там загинуло двоє людей, понад 30 постраждали.

За словами мера Віталія Кличка, з «Охматдиту» до інших медичних закладів перевели вже 94 дітей.

Тим часом в СБУ розповіли, які факти говорять про те, що атака росії на лікарню була цілеспрямованою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: