Ракетний удар по «Охматдиту»: СБУ назвала факти, що вказують на відповідальність росії

Читать на русском
СБУ має нові докази, що підтверджують цілеспрямований удар росіян по київській лікарні Охматдит.
vechirniy.kyiv.ua

У Службі безпеки України розповіли, які докази підтверджують, що росія цілеспрямовано завдала ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

Заяву опублікувала пресслужба.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

На місці удару слідчі виявили уламок двигуна російської крилатої ракети Х-101, а також:

  • уламок механізму розкриття крил ракети Х-101
  • уламок блоку постановки перешкод ракети Х-101
  • середню частину корпусу крилатої ракети Х-101 (на фото під завалами)
  • обтікач хвостового відсіку і уламок гідроблоку крилатої ракети Х-101
  • уламки кожуха двигуна крилатої ракети Х-101 з відображенням інвентарного (внутрішня) та серійного номерів (зовнішня сторона)

Експерти підтверджують, що росія завдала цілеспрямованого удару по лікарні: про це свідчать не лише уламки ракети, а й аналіз даних траєкторії польоту, характер пошкоджень, а також велика кількість відео- та фотоматеріалів.

Підтверджують цілеспрямований ракетний удар, зокрема характер руйнувань – повністю знищено двоповерховий корпус лікарні, навколишні будівлі мають значні пошкодження – властивий саме для бойової частини Х-101 (400 кг). Такі руйнування не могли бути спричинені ЗРК NASAMS (потужність у 20 разів менша), як стверджують пропагандисти.

Пропорції, форма та розміри ракети (все зафіксовано на відео) повністю відповідають ракеті Х-101 та не характерні для NASAMS. Траєкторія польоту ракети повністю відповідає характеристикам Х-101: набір висоти, або «гірка», перед атакою цылы та атака приблизно під кутом 60 градусів.

У СБУ також додали, що завдання удару по лікарні саме ракетою Х-101 зафіксовано матеріалами об'єктивного контролю за допомогою радарів.

Відео з моментом удару дивіться тут.

Нагадаємо, тим часом на території «Охматдиту» завершили аварійно-рятувальні роботи: там загинуло двоє людей, понад 30 постраждали.

Благодійний фонд лікарні опублікував реквізити для фінансової допомоги. Крім того, UNITED24 спільно з monobank запустили збір на відновлення «Охматдиту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: