«Охматдит» після ракетного удару відновив роботу центру крові

Читать на русском
Охматдит наступного тижня визначить будкомпанію для відновлення зруйнованого корпусу, сьогодні вже запустили центр крові.
facebook.com/ndslohmatdyt

Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» після ракетної атаки росії запустила роботу центру крові.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу у п'ятницю, 12 липня.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

«Сьогодні запустили центр крові. Це дуже важливий крок для того, щоб сюди потихеньку поверталися перші онкохворі маленькі пацієнти. Ми вже підготувалися до прийому пацієнтів», – сказав він.

Також голова МОЗ розповів, що «Охматдит» наступного тижня визначить будкомпанію для відновлення. На сьогоднішній день лікарня отримала від благодійників вже близько 800 млн грн. Кошти буде направлено, зокрема, на будівництво нового корпусу на місці зруйнованого.

Ляшко додав, що клініка та МОЗ починають розробляти технічне завдання для проектування нового корпусу, який буде збудовано.

За попередніми оцінками, лікарня потребує заміни обладнання на суму близько 360-400 млн грн, повідомив голова МОЗ.

Нагадаємо, під час масованої атаки росіян вранці 8 липня під удар потрапила дитяча лікарня «Охматдит». Було пошкоджено токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз. Одразу загинули двоє людей, медики. А пізніше померла дитина, яка була в лікарні під час удару. Ще десятки людей поранено.

СБУ встановила, що для удару по «Охматдиту» у Києві росіяни застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: