В Укргідроенерго відповіли, скільки часу потрібно на повне відновлення Дніпровської ГЕС

Читать на русском
На відновлення пошкодженої росіянами Дніпровської гідроелектростанції може піти щонайменше три роки, вважають в Укргідроенерго.
Фото: forbes.ua

На відновлення пошкодженої росіянами Дніпровської гідроелектростанції може піти кілька років.

Таким прогнозом поділився генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота в інтерв'ю Forbes Ukraine.

Як Україна виробляла електроенергію до повномасштабної війниВ Україні зруйновано, пошкоджено чи захоплено більше 70 відсотків енергогенерації. На інфографіці – як країна виробляла електроенергії до великої війни.

Він зазначив, що лише кілька днів тому, 14 липня, на станції завершили розбір завалів.

При цьому відновлення ДніпроГЕС до проєктного стану займе щонайменше три роки. В той же час, потрібні додаткові ресурси для зменшення вразливості станції до нових можливих атак росії.

«Для ворога ДніпроГЕС більш досяжна, лінія фронту – 50 км. Вони б'ють там різними ракетами С-300, Х-101, Х-69. Не завжди наша повітряна оборона може впоратися з такою навалою ракет», – наголосив Сирота.

Він також додав, що Укргідроенерго готує позови до міжнародних судів щодо компенсації росіянами збитків через обстріл ДніпроГЕС.

Нагадаємо, 1 червня глава Запорізької ОВА заявив, що внаслідок останніх російських обстрілів Дніпровська ГЕС знаходиться в критичному стані. Він додав, що про виробництво електроенергії поки не йдеться.

Через кілька днів у Запоріжжі відновили рух для легкових автомобілів та маршрутних таксі дамбою станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: