Ексглаві МВС Захарченку повідомили про нову підозру

Читать на русском
Ексголові МВС Захарченку повідомили про нову підозру – за даними слідства, він намагався схилити українських чиновників до державної зради.
Фото: picture-alliance/dpa

Правоохоронці повідомили про нову підозру колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку. Слідство вважає, що у 2022 році він намагався схилити українських чиновників до державної зради.

Про це повідомляють ДБР про Офіс генерального прокурора.

Кого з колишніх та чинних українських чиновників запідозрили у держзраді після початку великої війниХтось із колишніх і чинних нардепів, міністрів, мерів та інших чиновників отримав підозру в держзраді під час повномасштабної війни – на інфографіці.

За даними слідства, відразу після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Захарченко дзвонив українським чиновникам з пропозицією підписати договір з рф про «дружбу та захист», що означало добровільну здачу ворогові територій в обмін на заняття «високих посад».

«При цьому, зрадник наголошував, що діє від імені керівництва рф. Надалі, ексміністр брав участь у створенні та публікаціях низки відеозаписів, дайджестів, з метою формування в суспільстві антивладних настроїв для надання рф допомоги у проведенні підривної діяльності проти України. У своїх виступах експосадовець виправдовує та визнає правомірною збройну агресію рф проти України, прославляє представників збройних формувань рф», – заявили в ДБР.

Йому повідомили про підозру у діях проти основ національної безпеки України, а також проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Раніше Захарченко вже отримав підозру у справах «Майдану» за організацію скоєння низки тяжких та особливо тяжких злочинів щодо захоплення державної влади, перевищення влади та службових повноважень, присвоєння, розтрати та заволодіння чужим майном, в особливо великому розмірі, умисних вбивствах, заподіянні різного ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, у березні колишній міністр освіти та науки Дмитро Табачник заочно отримав 15 років ув'язнення.

Минулого року експрем'єр-міністр Микола Азаров отримав підозру у веденні інформаційної діяльності на користь росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: