Німеччина дасть 10 млн євро на відновлення «Охматдиту»

Читать на русском
Німеччина виділяє 10 млн євро на відновлення Охматдиту. Кошти спрямують на швидке відновлення лікарні та підготовку будівлі до зими.
Photo: Kateryna Pryshchepa

Німеччина виділить Україні 10 млн євро на відновлення дитячої лікарні «Охматдит», пошкодженої ракетним ударом росії.

Про це в інтерв'ю Rheinische Post повідомила міністерка із питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

Кошти буде надано, щоб лікарня була відновлена до зими. Вони підуть на ремонтні роботи на фасадах, процедурних кабінетах, а також на об'єктах електро- та теплопостачання.

«Руйнування дитячої лікарні показує, наскільки безжально і нелюдсько росія веде цю агресивну війну. Найбільше від цієї війни страждають діти. Ми не повинні і не визнаватимемо, що цього місця лікування онкохворих дітей в Україні більше не існує. Ми запропонували уряду України допомогти відновити лікарню – щоб діти могли швидко отримати необхідне термінове лікування», – сказала Шульце.

Нагадаємо, допомогу на відновлення «Охматдиту» надала також Литва.

У Кабміні обіцяли, що лікарню буде повністю відбудовано. З резервного фонду держбюджету було виділено 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи.

Раніше гендиректор «Охматдиту» спрогнозував, коли лікарня зможе відновити роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: