В «Резерв+» оновили дані понад 3,4 мільйона осіб: скільки з них за кордоном

Читать на русском
Військовозобов'язані в Україні можуть оновити свої дані через застосунок Резерв+ та після 16 липня, але вже доведеться платити штраф.
фото РБК-Україна

У Міноборони розповіли, скільки людей оновили свої дані у додатку «Резерв+» до 16 липня. Оновити дані можна і зараз, але вже доведеться сплатити штраф.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Катерина Черногоренко у Facebook у середу, 17 липня.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

За її словами, Резерв+ подолав позначку у 3,4 млн оновлень. З цих 3,4 млн - 83,5 тисяч оновлень було зроблено за кордоном. Громадяни оновлювали дані навіть на Гаїті та Гренландії.

«В Резерв+ залишається можливість оновити дані навіть після 16-го числа при першій авторизації. Для тих, хто раніше не користувався застосунком. Це дозволить отримати електронний військовий і не носити з собою папірці», – розповіла Черногоренко.

Однак, за її словами, відповідальність за порушення закону не знімається, тобто, доведетья заплатит штраф.

Нагадаємо, в Україні не передбачено автоматичних штрафів для тих, хто не оновить свої військово-облікові дані до 16 липня. Штраф можуть виписати від трьох місяців з дня виявлення та до року з моменту вчинення адміністративного правопорушення, провадження може бути відкрито.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: