У російському Дагестані стався блекаут через збій на Ростовській АЕС – ЗМІ

Читать на русском
Низка населених пунктів Дагестану частково знеструмлена через збій у роботі генеруючого обладнання на Ростовській АЕС у росії.
Getty Images

У кількох районах Республіки Дагестан тимчасово вимкнули електроенергію через збій на атомній електростанції в Ростовській області.

Про це повідомляє російська агенція «ТАСС», посилаючись на пресслужбу Міненерго регіону.

«Низка населених пунктів Дагестану частково знеструмлена через збій у роботі генеруючого обладнання на Ростовській АЕС», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що частково обмеження запроваджені для жителів міст Дербент, Кізілюрт, Хасавюрт, а також Ахтинського, Бабаюртовського, Ботліхського, Гергебільського, Гунібського, Дербентського, Каякентського, Кізілюртовського, Татарського та Сулейманського районів республіки.

Як повідомили на Ростовській АЕС, 16 липня енергоблок №1 було відключено від мережі через спрацювання захисту генератора.

«Після встановлення та усунення причин спрацьовування електричного захисту енергоблок буде підготовлений до під'єднання до мережі. Порушень меж та умов безпечної експлуатації Ростовської АЕС немає. Радіаційний фон на АЕС та в районі її розташування не змінювався, знаходиться на рівні, що відповідає нормальній експлуатації, і не перевищує природних фонових значень», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора кілька мільйонів росіян залишилися без світла. Також є відключення в окупованому рф Криму - увечері 16 червня проблеми з електрикою виникли у Севастополі та Алушті.

Як відомо, нещодавно у російському Бєлгороді та області стався блекаут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: