У Байдена виявили коронавірус

Читать на русском
81-річний президент США Джо Байден захворів на коронавірус. Наразі він відчуває легкі симптоми хвороби.
Фото: CNN

За даними Білого дому у середу, 17 липня, президент США Джо Байден отримав позитивний результат на Covid-19 і зараз відчуває легкі симптоми хвороби.

Про це пише CNN.

У якому віці президенти США складали присягуНа інфографіці – у якому віці складали присягу президенти США. І Джо Байден, і Дональд Трамп у разі перемоги стануть найстаршими президентами країни.

81-річний Байден отримав позитивний результат після свого першого заходу в Лас-Вегасі, де пізніше мав виступити на щорічній конференції UnidosUS. Лікар президента сказав, що Байден отримав свою першу дозу противірусного препарату Paxlovid і буде самоізолюватися у своєму будинку в Рехобот-Біч, штат Делавер, відповідно до вказівок Центру контролю та профілактики захворювань США.

«Сьогодні вдень я отримав позитивний тест на COVID-19, але я почуваюся добре і дякую всім за добрі побажання. Я буду ізольований, і протягом цього часу я продовжуватиму працювати для американського народу», – написав Байден на своїй сторінці у Х.

«У Байдена були симптоми з боку верхніх дихальних шляхів, включаючи ринорею (нежить) і непродуктивний кашель із загальним нездужанням. Він почувався добре під час свого першого заходу за день, але, враховуючи те, що його самопочуття погіршилось, було проведено тестування на COVID-19», — йдеться в записці лікаря, наданій прессекретаркою Білого дому Карін Жан-П’єр.

Підтвердження Білого дому сталося після появи на конференції президента та генерального директора UnidosUS Джанет Мургіа після того, як Байден запізнився на півтори години на свій запланований виступ.

«Я щойно розмовляла телефоном з президентом Байденом і він поділився своїм глибоким розчаруванням через те, що не зміг приєднатися до нас сьогодні вдень. Президент був на багатьох заходах, як ми всі знаємо, і він щойно отримав позитивний результат на Covid», — сказала Мургія присутнім.

Нагадаємо, нещодавно Байден заявляв, що буде готовий вийти з передвиборчих перегонів, лише якщо лікарі виявлять у нього проблеми зі здоров'ям.

Раніше Байден говорив, що не зніматиме свою кандидатуру з виборів. У той же час, група з 19 демократів Палати представників США публічно закликала його припинити участь у гонці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: