Замах на Трампа: Байден зробив низку нових заяв

Читать на русском
Президент США Джо Байден звернувся до американців із закликом про єдність, а також зробив низку заяв після замаху на Дональда Трампа.
Фото: Reuters

Президент США Джо Байден зробив низку заяв на тлі замаху на вбивсто Дональда Трампа, а також закликав американців до єдності попри всі політичні розбіжності.

Його звернення транслювали американські телеканали.

Президент США наголосив, що прямо зараз немає нічого важливішого за єдність американської нації.

«Ми будемо дискутувати та не погоджуватися – і це не зміниться – але ми не будемо випускати з уваги того факту, ким ми є як американці», - зазначив Байден.

Президент знову засудив акт насильства, що стався в суботу, 13 липня та повідомив, що ФБР працює над розслідуванням особливо ретельно та швидко.

«Інформації про мотиви стрільця ми поки не маємо. Ми знаємо, хто він. Я закликаю всіх, будь ласка, не робіть припущень щодо його мотивів чи зв’язків. Нехай ФБР виконує свою роботу», - наголосив Байден.

Також після консультацій з посадовцями в уряді, які відповідають за внутрішню та національну безпеку, Байден прийняв низку важливих рішень:

  • підвищений рівень захисту для колишнього президента США Дональда Трампа.
  • ретельний перегляд усіх заходів безпеки на національному з'їзді Республіканської партії, який пройде у понеділок, 15 липня.
  • незалежна ретельна перевірка рівня захисту та безпеки на мітингу в Пенсильванії, де відбувся замах на вбивство.

«Після перевірки ми зможемо зрозуміти що саме там сталося і поділимося результатами цієї перевірки з американським народом», - зауважив Байден.

President Biden Delivers RemarksВідео: President Biden Delivers Remarks

Нагадаємо, 13 липня під час виступу кандидата у президенти США Дональда Трампа у Пенсільванії пролунали постріли. Трамп упав на землю, коли оголошував промову. Його швидко закрили собою і вивели охоронці зі сцени. Пізніше він заявив, що поранений у верхню частину правого вуха.

Підозрюваний у спробі вбивтсва колишнього президента США Дональда Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія. В його автомобілі та будинку виявили компоненти для виготовлення вибухових пристроїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: