Фіцо прокоментував напад на Трампа, порівнявши його із замахом на себе

Читать на русском
Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, коментуючи замах на кандидата у президенти США Дональда Трампа, зазначив, що цей інцидент має ідентичний сценарій зі спробою його вбивства.
Getty Image

Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, коментуючи замах на кандидата у президенти США Дональда Трампа, зазначив, що цей інцидент має ідентичний сценарій зі спробою його вбивства.

Про це він написав у Facebook.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

«Якби нападник на Трампа знав словацьку, йому достатньо було б прочитати газети N, Sme або Aktuality, щоб отримати бажання «розібратися» з непокірним експрезидентом США. Сценарій як через ксерокс», – йдеться у повідомленні.

За словами Фіцо, політичні опоненти Трампа намагаються закрити йому рота, а коли їм це не вдається, вони так «підбурюють громадськість, що якийсь бідолаха береться за пістолет».

«І зараз ми станемо свідками промов про необхідність примирення, умиротворення та прощення», – додав він.

Нагадаємо, 13 липня під час виступу кандидата в президенти США Дональда Трампа у Пенсильванії пролунали постріли. Повідомляється, що після низки пострілів Трамп упав на землю, коли виголошував промову.

Сам Трамп заявив, що поранений у верхню частину правого вуха і втратив багато крові.

Підозрюваний у спробі вбивства колишнього президента США Дональда Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія.

Замах на прем'єра Словаччини Роберта Фіцо було скоєно 15 травня у місті Хандлов: у нього кілька разів вистрілив 71-річний письменник. Він був затриманий на місці, йому висунули звинувачення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: