Замах на Трампа: з’явилася перша інформація про підозрюваного

Читать на русском
У ФБР та американській поліції назвали першу інформацію про підозрюваного у замаху на Трампа.
Фото: AP

Підозрюваний у спробі вбивтсва колишнього президента США Дональда Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія.

Про це повідомляють видання The New-York Post та CNN.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

Джерела ЗМІ повідомили, що стрілок сидів на даху виробничого заводу більш ніж в 119 метрах від сцени.

При цьому, спеціальний агент ФБР Кевін Роджек заявив, що бюро вважає стрілянину спробою вбивства Трампа.

«Цього вечора у нас було те, що ми називаємо замахом на нашого колишнього президента Дональда Трампа. Це все ще активне місце злочину», — сказав Роджек.

Він уточнив, що стрілок не мав з собою посвідчення особи. Тому слідчі, щоб дізнатися про його особу, використовують біометричні дані.

«Ми зараз переглядаємо фотографії, намагаємося перевірити його ДНК і отримати біометричне підтвердження», — сказав він.

При цьому, за словами Роджека, інформації про мотиви зловмисника, якого ліквідували на місці стрілянини, немає.

New York Post з посиланням на джерела пише, що стрілком був 20-річний Томас Меттью Крукс з Бетел-Парку, штат Пенсільванія.

Водночас, за даними американської поліції, в результаті стрілянини в штаті Пенсільванія було вбито одного чоловіка, ще двох - тяжко поранено. Їхні особи вже встановили.

Згідно зі словами підполковника поліції штату Пенсільванія Джорджа Бівенса, постріли були «розрізненими» і не влучали в одне місце у натовпі.

«Ми повідомили кількох членів сім'ї (загиблого та поранених - ред.), але у них ще не було можливості сповістити далеких родичів», - додав він.

Нагадаємо, 13 липня під час виступу кандидата в президенти США Дональда Трампа у Пенсильванії пролунали постріли. Повідомляється, що після низки пострілів Трамп упав на землю, коли виголошував промову.

Головний опонент Трампа у президентській гонці Джо Байден також прокоментував інцидент та заявив, що в Америці немає місця такому насильству.

Сам Трамп заявив, що поранений у верхню частину правого вуха і втратив багато крові.

Володимир Зеленський відреагував на замах на екс-президента США Дональда Трампа під час його передвиборчого мітингу, заявивши, що «насильству немає виправдань».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: